Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Τρίγωνα Κάλαντα!!

Σήμερα λόγω της απεργίας των μέσων μεταφοράς επιστράτευσα τα φτεράκια μου για να φτάσω στο κέντρο και δεν υπήρξε πρόβλημα, αν εξαιρέσεις βέβαια ότι έκαψα πέντε ολόκληρα λιπποκύτταρα, ήτοι μία ολόκληρη διπλίτσα. Και είναι πραγματικά καταστροφικό για μια μέλισσα όταν μειώνονται τα αποθέματα λίπους της και χάνει την υπέροχη,στρογγυλή της σιλουέτα.
Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου γιορτή: βόλτες σε στολισμένα μαγαζιά, γιορτινά σπίτια, χαρούμενη,αισιόδοξη διάθεση, οικογενειακές συγκεντρώσεις και συναντήσεις με παλιούς και νέους φίλους, δώρα, εγκάρδιες ευχές, προσμονή ενός νέου χρόνου στον οποίο στηρίζουμε τα όνειρά μας, αναθεωρήσεις και απολογισμοί του χρόνου που πέρασε, γενικά γιορτή για αλλαγές και σχέδια και ανανέωση, εποχή για να αρχίσουμε ή να τελειώσουμε κάτι. Όλα αυτά μέσα σε λίγες μέρες, στις οποίες θα ανοιχτούμε λίγο παραπάνω, θα ψάξουμε μια αγκαλιά και ένα χαμόγελο, θα νιώσουμε λίγο παραπάνω άνθρωποι.
Γενικά ο χειμώνας είναι η εποχή που λατρεύω και απολαμβάνω. Για μένα χειμώνας σημαίνει κρύες μέρες γεμάτες θαλπωρή, με ζεστά σκεπάσματα και καυτά ροφήματα, απαλή ή και δυνατή βροχή να μουρμουρίζει παραπονεμένα,δέντρα γυμνά και ουρανός βαρύς, η φύση να κοιμάται με την υπόσχεση ότι σύντομα θα ξυπνήσει πάλι για να χαμογελάσει.


Αυτά τα Χριστούγεννα ας είναι τα καλύτερα για όλους μας. Ας τα γιορτάσουμε με αυτούς που αγαπάμε και ας χαρίσουμε ένα μικρό δώρο σε κάποιον που είναι μόνος,να μην τα δούμε σαν αγγαρεία ή κάτι κοινότοπο ή σαν ευκαιρία για φτηνή,ανούσια επίδειξη. Να τα κάνουμε το μήνυμα της αγάπης πράξη και να αφήσουμε την καρδιά μας να γεμίσει από το φως.

(Κάποτε είχα δει μια ταινία κινουμένων σχεδίων με μια μπαλίτσα, από αυτές που βάζουμε στα χριστουγεννιάτικα δέντρα. όταν ο τεχνίτης την έφτιαχνε, είχε δακρύσει από την χαρά του για ένα ευτυχισμένο γεγονός και το δάκρυ έπεσε στην μπαλίτσα και της έδωσε ζωή. Την έλεγαν Νοέλ και έλεγε χαρούμενη: ''Με λένε Νοέλ και έχω μια ευτυχία...!''.
Αφιερώνω σε όλους σας αυτή την μικρή φράση!)

5 σχόλια:

Poet1 είπε...

Γιατι σημερα εκανες αυτη τη βολτα που δεν εχει τιποτα απο μεσα μαζικης μεταφορας ; Γιατι να κουρασεις τα φτερα σου ; Aυτη τη βολτα εγω θα την κανω αυριο η Παρασκευη.Καλημερα ξεχασα να πω,μελισσουλα.Ειναι πολυ καλο το πόστ σου.

Roadartist είπε...

μακάρι όλοι να περάσουν όμορφα τις γιορτές :))

Poet1 είπε...

Kαλο ξημερωμα μελισσουλα :)) !

Roadartist είπε...

Βγαίνει η ταινία σου σήμερα ε.... :)))

Ιμμαήλ είπε...

Σοβαρά?? Ευτυχώς που μου το είπες Roadartist γιατί το αγνοούσα παντελώς!!! Τα μελισσάκια κάνουν επέλαση!!!!!!! %-)