Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Η Ορκωμοσία

Χτες ορκίστηκε μια απο τις καλύτερες φίλες μου, η Ματούλα.
Τελείωσε Φιλολογία και χτες στην Ακαδημία Αθηνών έγινε η τελετή απονομής των πτυχίων. Μαζευτήκαμε όσοι απο την παλιά παρέα είμαστε ακόμα Αθήνα, εξοπλιστήκαμε με φωτογραφικές μηχανές και λουλούδια και την καμαρώσαμε με την τήβενο, Φιλόλογο πλέον και επισήμως- γιατί για τους μαθητές, στους οποίους κάνει ιδιαίτερα, έχει γίνει δασκάλα εδώ και δυο χρόνια.
Πριν εφτά χρόνια τελείωσε το Λύκειο στην Πρέβεζα μια παρέα πέντε κοριτσιών, τρία απο τα οποία ήρθαν Αθήνα, ένα πήγε Πάτρα και το άλλο βρέθηκε Γιάννενα. Δύο Νομικοί, μια Φιλόλογος, μια Αρχαιολόγος και μια Κομπιουτεράκιας ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς την ενηλικίωση το Σεπτέμβριο του 2001 και τώρα, με αυτή την ορκωμοσία, ένας μεγάλος κύκλος, αυτός της φοιτητοπαρέας και των πανεπιστημιακών χρόνων, κλείνει και τυπικά, καθώς πλέον όλες μπήκαμε στον επαγγελματικό στίβο.
Αυτά τα εφτά χρόνια κάποιες δεθήκαμε πιο πολύ, κάποιες απομακρυνθήκαμε, γνωρίσαμε νέους φίλους, κάναμε σχέσεις, συνεχίζουμε να είμαστε μοιρασμένες σε τρεις διαφορετικές πόλεις και κυρίως αλλάξαμε, μεγαλώσαμε, αναθεωρήσαμε τα όνειρά μας, τους στόχους μας και τις επιλογές μας.
Χτες δεν μπόρεσαν να έρθουν όλες στην Αθήνα, αλλά ήταν εκεί σε όλη την τελετή. Τα κορίτσια έγιναν γυναίκες και συνεχίζουν να μαθαίνουν και να απορούν.
Ματούλα μου, καλή σου σταδιοδρομία, με υγεία και επιτυχία.

4 σχόλια:

γυάλινο δάκρυ είπε...

Σνιφ, άλλοι φιλόλογοι τελείωσαν :(
Καλή σταδιοδρομία στη φίλη σου!
Αλλά το πιο ωραίο απ' όλα είναι που συνεχίζετε να είστε ακόμα φίλες..

seniorita είπε...

αχ περνάν τα χρόνια όλα αλλάζουν..
καλή σταδιοδρομία να έχουμε όλοι..

Sophia Kollia είπε...

Καλή τύχη να έχει το παιδί, και η επόμενη συνάντηση σε γάμους και χαρές.( Εγώ τον χαβά μου)
καλημέρα

Νηφάλια Μέθη είπε...

και ευχομαι με το καλο
να βρεθεστε με μπαστουνακια..
ασπρα μαλλια και να μοιραζεστε την αγαπη σας μ ενα τσαι .. :)

φιλια πολλα Ιμμαηλ μου..
συγνωμη που αργω να αφησω σχολιο