Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Γράμμα στο κενό



Έξω έχει ψυχρίτσα και ήλιο, δεν μου αρέσει. Τα Χριστούγεννα τα θέλω παγωμένα, με ψιλή βροχούλα ή χιονάκι, όχι με ήλιο και ζέστη.
Είμαι μόνη μου στο γραφείο, έχουν πάρει άδεια οι υπόλοιποι, εγώ θα φύγω για Πρέβεζα την Κυριακή και θα γυρίσω μετά την Πρωτοχρονιά. Δεν με πειράζει που είμαι μόνη μου, μου αρέσει η ησυχία και η μοναξιά τις ώρες της δουλειάς, καμιά φορά και στις ώρες που είμαι στο σπίτι. Δεν μπορώ την βαβούρα και τον σαμάτά, με κουράζει πολύ.
Πέρασε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, φύγαν πιο γρήγορα απο κάθε άλλη φορά, πριν καταλάβω καν ότι ήρθαν. Και ορίστε, έφτασα στα Χριστούγεννα.
Λέω αερολογίες, ανώδυνες και γενικές, το ξέρω. Αλλά το κάνω για να μην σκέφτομαι τα προβλήματα. Για να προσπεράσω τις σκέψεις που με πονούν και να αποσπάσω την προσοχή μου στα μικρά και φευγαλέα, ώστε να μην πιάσω κουβέντα με τον εαυτό μου. Ναι ρε, λες και θα τα αφήσω πίσω μου και δεν θα με ξαναβρούν.
Παραμονή Χριστουγέννων 2009 και εγώ νιώθω μόνη και χαμένη. Χωρίζω με τον Σερ Σερ, η μητέρα του, η κ Πασχαλίτσα, έχει καρκίνο με μεταστάσεις και στην δουλειά τα έχω φορτωθεί όλα γιατί η άλλη δικηγόρος έφυγε και έμεινα μόνη μου. Η μητέρα μου δεν χειρουργείται για τον όγκο, θα κάνει απλά εξετάσεις και, αν υπάρξει αλλαγή προς το χειρότερο, μόνο τότε θα την βάλουν.
Ορίστε, και που τα 'πα, άλλαξε κάτι?

Πέρασε μισή ώρα και ακόμα κοιτάω σαν χαζή την οθόνη. Χτύπησαν και δυο γραμμές, δυο πελάτες έψαχναν την γραμματέα.
Μπλόκαρα.

Εύχομαι σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και χαρά. Το 2010 να έρθει χαρούμενο και φορτωμένο με δώρα και χαμόγελα.
Απο τον Γενάρη θα τα λέμε καθημερινά. Να περάσετε καλά!

12 σχόλια:

HappyHour είπε...

Σου εύχομαι πραγματικά το 2010 να λυθούν τα προβλήματα σου κι όσα δυστυχώς είναι άλυτα τουλάχιστον να γίνουν όσο πιο ανώδυνα...
Καλές γιορτές να έχεις...
Δεν ξέρω τι άλλο να πω, στεναχωρήθηκα με αυτά που έγραψες... Θα μου πεις βέβαια ότι δεν σε ξέρω και δεν μπορώ να νιωσω την αγωνία και τον πόνο σου, ούτε και να βοηθήσω ουσιαστικά μπορώ, δυστυχώς. Αυτό που μπορώ είναι να κάνω μια θετική σκέψη για σένα, να κάνω μια εύχη να πάνε όλα καλά. Αυτό το λίγο μπορώ και θα το κάνω.

Θερμεσιλαος είπε...

ετη πολλα και καλα, γλυκεια μου.

Menelaos Gkikas είπε...

Καλή μου Μέλισσα χρόνια πολλά, καλές γιορτές και όλα τα καλά μαζί σου. Εμένα στην ουσία δεν μου αρέσουν οι χωρισμοί και μην νομίσεις επουδενί ότι κάνω φυλετικές διακρίσεις αλλά για τον παραπάνω λόγο πιστεύω πως πάντα κάποιος φταίει παραπάνω. Πάντα κάποιος κάτι προχωράει, πάντα κάποιος κάτι συνεχίζει και ορίστε. Αν από την άλλη απλώς ακολουθούμ διαφορετικούς δρόμους ίσως μπερδεύτηκαν λίγο παραπάνω τα όνειρά μας. Ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ρόζ που λέει και το τραγούδι. Αν και αυτά δεν πρέπει να σε στενοχωρούν διότι από τέτοιες ιστορίες σήμερα άλλο τίποτα, πάντοτε οι αξίες μας και τα ενδιαφέροντά μας κάνουν την ουσιαστική διαφορά. Μας τονώνουν, μας ξελασπώνουν και έτσι προχωράμε. Φιλάκια ;)

γυάλινο δάκρυ είπε...

Λοιπόν και εγώ χωρισμένη είμαι. Αλλά μην ξεχνάς πως πάντα κάπου υπάρχει κάποιος και για μας.. έστω φίλος/η.. που μπορούμε να πάρουμε δύναμη από αυτόν, να παρηγορηθούμε, να αναθαρρήσουμε.. Σου εύχομαι καλές γιορτές και καλή χρονιά με λιγότερα προβλήματα και περισσότερη αγάπη και τύχη και πολλούς ανθρώπους γύρω σου να σε αγαπούν.. Φιλάκια.

Vany είπε...

Όταν όλα πάνε στραβά κι έχεις τη δύναμη να χαμογελάς,μη φοβάσαι κανέναν.Μόνο καλύτερα θα γίνουν!

Αννα είπε...

Ευχομαι ολα να πανε καλα ειδικα για τις μαμαδες σας..Οσο για το χωρισμο, σκεψου πως "Καθε εμποδιο ειναι για καλο"

akrat είπε...

αχ
ανώδυνα
ναι ο πόνος να φύγει
και δεν εννοώ χαζοχαρούμενες ευχές
να μην πονάν τα αγαπημένα πρόσωπα
ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ

ειλικρινά ιντερνετικά φιλιά

Αννα είπε...

Oλη η ζωη σου μια γιορτη
να ναι απο εδω και περα
χιλιες να ναι οι χαρες
στην πιο κακη σου μερα

Για τη χρονια που εφτασε
ευχη καρδιας σου κανω
η μοιρα να σκορπα χαρες
να περπατεις επανω

Νηφάλια Μέθη είπε...

Ιμμαηλακι μου...

να σου χαριζει ο Ουρανος δυναμη και υπομονη μεσα σε αερακι αγαπης..

θα τα πουμε και αλλιως..

φιλια πολλα και μια νοερη αγκαλια ζεστη..

Ανώνυμος είπε...

geia
oraio blog
keep on

t.

Νηφάλια Μέθη είπε...

στελνω φιλι μιας ομορφης μερας Ιμμαηλακι...και ευχομαι ολα να ναι καλα και ολοφωτα..!

εισαι στη σκεψη

Νηφάλια Μέθη είπε...

Χριστος Ανεστη Ιμμαηλακι μου!

να ναι ολα μια χαρα ευχομαι!

φιλακια...