Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Το Σήμερα

Πατίνι έγινε η μέλισσα την εβδομάδα που πέρασε.
Στο γραφείο με περίμενε μια αρκετά μεγάλη λίστα με εκκρεμότητες ,απο τις οποίες η πιο απλή χρειαζόταν σύνταξη κάποιων αιτήσεων και η πιο ζόρικη σύνταξη ολόκληρου δικογράφου (μετά του απαραίτητου διαβάσματος και αναζήτησης φυσικά της σχετικής νομολογίας). Αν προσθέσετε και το γεγονός ότι όλοι οι συνάδελφοι περνάμε μια σχετικά άσχημη φάση και είμαστε μες στα νεύρα, για δικούς του λόγους ο καθένας, μπορείτε να καταλάβετε ότι μόνο οι ρόδες μου έλειπαν. Γυρνούσα σπίτι και δεν μπορούσα ούτε να μιλήσω απο την κούραση.
Αλλά πήρα την εκδίκησή μου: το Σαββατοκύριακο σάπισα στον ύπνο!
Η μητέρα μου, αν και δεν επιτρέπεται ακόμα να σηκωθεί, νιώθει καλύτερα. Την άλλη Παρασκευή θα πάω πάλι Πρέβεζα και θα την βοηθήσουμε εγώ και η αδερφή μου να γυρίσει σπίτι και να κάνει τα πρώτα βήματα μετά τον τραυματισμό- η μητέρα μου γελάει:'' στράτα στρατούλα στα 50!''
Κατά τα άλλα, έκανα μια γερή φασίνα στο σπίτι και είμαι σε φάση ταξινόμησης των σημειώσεων και του εαυτού μου, που βρήκε ώρα να αρχίσει να τα φτύνει.

Ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό: έτσι λένε και δεν ξέρω αν ισχύει. Αυτό όμως που σίγουρα επιβεβαιώνεται μέσα απο αυτές τις καταστάσεις, είναι ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή την ζωή. Τα ρεύματα του χρόνου μια δυναμώνουν και μια ησυχάζουν, σπάνε, φθείρουν ή δίνουν ζωή και όλα αυτά σε μια απειροελάχιστη στιγμή. Το σήμερα έχει μεγαλύτερη αξία απο αυτή που του δίνουμε και πρέπει να μάθουμε να λέμε σ αγαπώ όταν μπορούμε, γιατί δεν ξέρουμε ποτέ αν θα μπορέσουμε να το αναβάλουμε για μετά.
Το Σήμερα δεν είναι τόσο εγωιστικό και εφήμερο όσο νομίζουμε, έχει και αυτό ψυχούλα που διψάει για αγάπη και φροντίδα και πολλές φορές δίνει ευκαιρίες να μπουν βάσεις για μεγαλύτερα πράγματα. Ας το αφήσουμε να συνεργαστεί με το μέλλον και να μην το αποκλείουμε απο τα σχέδιά μας και την προσοχή μας.
Είδατε έμπνευση το ζουζούνιον για φιλοσοφίες καλοκαιριάτικα?!!!!!!!!!

10 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Για αυτό λοιπόν Μελισσούλα ζουζούνισε στον Σέρ, και δώστου πολλά πολλά φιλάκια.
με αγάπη

Spy είπε...

Tο ζουζούνιον έχει δροσερή έμπνευση τα καλοκαίρια, και ζεστή τους χειμώνες;
Γίνεται να σας αγκαλιάσει κάποιος ή τσιμπάτε;

Μιμης Ζερβος είπε...

Τώρα όμως που θα πάει πρέβεζα το ζουζούνιον θα κάνει ένα μεγάλο μακριβούτι για το μίμη, και θα αισθανθεί πολύ καλύτερα - ίσως και να επαναπροσδιοριστεί απέναντι στα ρεύματα του χρόνου...

Μιμης Ζερβος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
γυάλινο δάκρυ είπε...

Ζουζούνιον κράτα αυτό "ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό" και συνέχισε να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες με χιούμορ, όπως κάνει και η μαμά σου. Καλό βράδυ!

Menelaos Gkikas είπε...

Καλέ τι μωγιάκι είσαι εσύ?? Θεωρώ ότι εφόσον υπάρχουν σωστές βάσεις, τότε ο καθημερινός φόρτος ή οι καθημερινές τριβές δεν πρέπει να σε προβληματίζουν!! Καλό σου βραδάκι!

neni είπε...

Όλα καλά θα πάνε..!

Είμαι βέβαιη..
Μια κουταλιά μέλι και γίνεται πιο γλυκιά η ζωή!

seniorita είπε...

κράτα γερά ζουζούνα!
φιλιά!

thras είπε...

είδαμε είδαμε απορώ πού τη βρίσκεις τόση έμπνευση καλοκαιριάτικα! :Ρ εμένα με έχειβαρέσει στο κεφάλι η ζέστη! λοιπόν ζουζούνιον, πρέπει να πειθς στις συναδέλφισσες μέλισσες να προσέχουν με τα μέλια τους! σήμερα έφαγα ένα μέλι που ήταν για τα μπάζα! δε τρωγόταν σου λέω! χάλια!

L' Aesthete Soleil είπε...

Ρούφα το νέκταρ και ζήσε πιο χαλαρά!