Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Αγαπητοί Συνάνθρωποι

'' Ο άνθρωπος γεννήθηκε ελεύθερος. Για να παραμείνει ελεύθερος, οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι αποτελεί μέλος μιας κοινωνίας , με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ότι είναι ένας συνειδητός πολίτης και όχι ιδιώτης. Άλλως μετατρέπεται σε ανελεύθερο, που έχει την ψευδαίσθηση του ελεύθερου. Κι αυτό είναι το χειρότερο. Το πόσο ελεύθερος είναι κάποιος, αποδεικνύεται από το πόσο συνειδητοποιημένος είναι, από το πόσο γνωρίζει τα δικαιώματά του, από το πόσο έχει μάθει να αγωνίζεται για αυτά, από το πόσο συνεπής στις υποχρεώσεις του είναι''....

Το παραπάνω απόσπασμα είναι απο το ημερολόγιο του Δικηγορικού Συλλόγου. Η ταυτότητα και οι κομματικές πεποιθήσεις του συγγραφέα δεν έχουν σημασία, ούτε καν το επάγγελμά του: αυτό που μετρά είναι το νόημα του λόγου του.
Ο άνθρωπος, έλεγε ο Αριστοτέλης, είναι φύσει πολιτικό ζώο, προορισμένο να επιβιώνει μέσα σε σύνολο. Για να μην γίνει αυτό το σύνολο ζούγκλα, υπάρχουν όρια, δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ας μην είναι οι δικηγόροι οι μόνοι που γνωρίζουν το περιεχόμενό τους, ας ενημερωθούν όλοι για να μπορούν να είναι σωστοί πολίτες και σωστά μέλη της κοινωνίας μας, που δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φαίνεται.

6 σχόλια:

Γιώργος_Κ είπε...

Μπράβο μελισσούλα! :) :)
Συνεχίζω να σε διαβάζω...

roadartist είπε...

σωστά :0

Ιμμαήλ είπε...

Σας προτείνω να διαβάσετε τους τόμους των ατομικών δικαιωμάτων του καθηγητή κ Δαντόγλου, που θα βρείτε στις εκδόσεις Σάκκουλα στην γωνία Σόλωνος και Ασκληπιού στο κέντρο. Θα τα βρείτε άκρως διαφωτιστικά.

Poet1 είπε...

Η τοποθετηση σου ειναι πολυ σωστη... Ευγε !!! Την καλησπερα μου και καλο σ/κ .

Γιώργος_Κ είπε...

Καλησπέρα!!!
Πω πω κρύοοοο.... :)
Τα μελισσάκια φαντάζομαι θα έχουν τρελαθεί απ' τον αέρα μέσα στις κυψέλες τους!
Εδώ το σήμα του κινητού μου με τις κυψελο-κεραίες και παρουσιάζει αυξομειώσεις, τι να πουν και τα μελισσάκια....?! :)
Σε περιμένω μια βόλτα στο νέο μου ιστολόγιο "Ανθολόγιο στο blogspot". Θα χαρώ να δω! Τα προηγούμενα blogs είναι πλέον ...άκυρα, διαγράφω το παρελθόν μου!

Γιώργος_Κ είπε...

Θα χαρώ να "σε" δω εννοώ...!
Φταίει η λαθο-βιαστικο-γραφίτιδα!