Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

Unicef-Ανθρώπινα Πλάσματα που πονούν







http://www.unicef.gr/reports/stories/latest.php
μια σελίδα με ιστορίες φρίκης αλλά και ελπίδας που-απίστευτο κι όμως αληθινό-συμβαίνουν στον πλανήτη μας.Όλοι είμαστε συνεργοί σε αυτά τα εγκλήματα με την αδιαφορία και την απραξία,με το να προσπερνάμε κάθε μέρα ανθρώπους-ερείπια απο την εκμετάλευση και την βία(αλήθεια πόσοι απο εμάς ρίξαμε ένα δεύτερο βλέμμα σε μια ιερόδουλη χωρίς να την κοροιδέψουμε ή να μειδιάσουμε ή πόσοι αφιέρωσαν λίγο χρόνο να βοηθήσουν ένα παιδάκι που ζητιανεύει ξυλιασμένο απο το κρύο? Και δεν μιλάω για κενές εκφράσεις συμπόνοιας ή κούφιους προβληματισμούς εκ του ασφαλούς,ψεύτικα άλλοθι για να παρηγορούμε τον εαυτό μας που δεν κανουμε απολύτως τίποτα).


Αξίζει να προσπαθήσουμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο για αυτούς που είναι τώρα,για τους επόμενους,για όλους:για μας,για ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Συνήγοροι του λόγου συνήθως παραστέκονταιόμως τον κόσμο τον βοηθούν όσοι υποφέρουν. Να βοηθήσουμε λοιπόν γιατί ο κόσμος τόσος πολύς και τόσο ψυχές γεμάτος. Μπράβο μελισσούλα που έδωσες το πιο μεγάλο λουλούδι σου.